Adaptare lentile de contact

SERVICIU VISIOCLINIC

Ce înseamnă adaptarea lentilelor de contact și de ce ai nevoie de ea?

Lentilele de contact reprezintă o soluție de corectare a vederii preferată de tot mai multe persoane, datorită faptului că nu reduc câmpul vizual, sunt practice, estetice, ușor de folosit și oferă mai multă libertate de mișcare față de ochelari.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje însă, trebuie ca lentilele să fie alese corect și să fie adaptate particularităților ochilor tăi. Astfel, când vei selecta modelul potrivit, e bine să ții cont de mai multe aspecte, printre care materialul de fabricație sau cât de mult le vei purta. Procesul de adaptare se realizează de expertul optometrist și presupune măsurarea razei de curbură și a diametrului cornean, precum și verificarea confortului vizual în ansamblu.

Adaptarea lentilelor de contact la Visioclinic

Dacă te-ai hotărât să porți lentile de contact, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi la un consult – specialistul în vicii de refracție îți va spune dacă poți să porți acest tip de corecție și îți va recomanda un model adecvat.

Apoi, va trebui să îți alegi perechea de lentile de contact potrivită și să o adaptezi cu ajutorul unui specialist optometrist – iar cu asta te ajutăm noi!

Iată cum se desfășoară procesul de adaptare a lentilelor de contact la Visioclinic:

  • testăm parametrii potriviți ochilor tăi
  • verificăm dacă lentila se așază corect pe ochi – aceasta nu trebuie să fie prea largă, fiindcă se poate deplasa ușor și cădea
  • testăm dacă vederea ta este la cel mai bun nivel posibil cu lentila aleasă
  • testăm confortul tău vizual – cum se comportă lentila atunci când miști ochii, când clipești sau când muți focalizarea de aproape la depărtare
  • îți explicăm cum trebuie întreținute și utilizate lentilele de contact alese și cât de des va fi nevoie să mergi la control.

Așadar, dacă lentilele de contact sunt pe lista ta de priorități, te așteptăm la clinică pentru a găsi împreună perechea perfectă pentru tine!